23 Haziran 2009 Salı

TÜRKAN SAYLAN.. istisnanın istisnası

Türkan Saylan: Bir istisna...

[Sesonline] Cami avlusuna getirilen, makineli tüfek yuvası boyutlarındaki TSK çelengi, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” tezahüratıyla karşılandı. Cenaze töreni, küçük ölçekli bir Cumhuriyet mitingi havasında edâ edildi. Ergenekon davası soruşturmasında evinin aranarak taciz edilmesi, Türkân Saylan’ın yorgun bünyesini sarsan son travma olmuştu, belki. Ergenekon’un bir palavra olduğuna inanan veya cümle âlemi buna inandırmak isteyenler, cenazeye de bu kampanyanın bir parçası olarak kullanmak üzere çullandılar. [Tanol Bora yazdı...]

http://www.sesonline.net/php/genel_sayfa.php?KartNo=53655 TIKLAYINIZ...

TANIL BORA istisnası..

Tanıl bora klasikleri zaten istisna degil mi? Herzaman ezileni barisik olmaya - ara sira gorusturmeye, silbastan herseyi-unutalimciligi-onceleyenligiyle Turkan Saylan dan daha donanimli bir istisna, hem de..
Uzun yazısından alttaki kitaplari da ilaveten okuma geregine iyicene inanarak kanaatimde bir degisiklik olmadi.
Nur Serter ve Turkan Saylan in farki yoktu bence. ikiside gösterilen yere bakiyordu. Ve onlerine serilen alanda cirit attilar. o istikamette kimin yollarini actigini, niye arkalarinin sivazlandigini sorgulamadilar. Biri isten atildi, digeri ergenekoncularin ihaneti ile gozaltina aldirilarak bildik politik malzeme yapildi.
Cenazesi - duzenleme sekli ve sloganlasmasi zaten yurumekte oldugu yolun finaliydi. Ergenekona eklemlenen hayirseverligi 1 mayislarda tazyikli su fiskirtan, gungorendeki insanlari bombalayani isaret etmeyen, hrant i oldurtup tas ustunde usuten bir cerrahin valisinin yuregini yumusatabilmisti. Bu gercekten degerliydi?!

Yillarin cileci 68 kusagi aldatilir da Saylan, Serter niye aldanmasin ki? Darbelerin en fazla sayida kadinli meclislerle ihatasi kadar anlasilir bir husus bu.
Sosyalist soldan bir degerlendirme bu olabilir. Gerisi kendisinin yola devamina mesnet aramak ki bence Saylan Serter disindaki Gladyo ya kafa yormakta, akademinin yapilanisindaki saylanlara serterlere dikkatle bakmakta yarar var. AYSENHADIMIOGLU




Hiç yorum yok: