7 Ocak 2009 Çarşamba

BÜTÜN DEVLETLER KATİLDİR

"Bütün Devletler Katildir"
Tam da "özür diliyorum" imzamı enine boyuna anlatacakken polis kurşununa kurban giden bir genç dünyanın sabrını taşırdı.
Aleksandros Grigoropulos'un Yunanistan'da polis tarafından öldürülmesi ile başlayan isyanla dayanışma anarşistler, anti-otoriterler ve feministler tarafından başlatıldı.
Ve ardı sıra Gazze'de yapılan imha bütünlüklü kavranarak protestolar devam ediyor. İsrail Devletinin katliamı koca dünya halklarını ağlatıyor. Bütün Devletler ince ve kirli hesaplar yapmakta.
Savaş severler el ovuşturup intikam çığlıkları atıyor. Yunanistan'da salt Alexis'in öldürülmesine değil, başka kılıklarda da olsa tanınan bin bir suratlı devlet terörünün tümüne isyan ediliyor.
Uluslararası sermayenin hayatlarımızı soktuğu cendereye; ücretli-ücretsiz köleliğimize, Gözleri kamaşmış tüketiciliğimize biz de isyandayız.
Yaşadığı gezegeni yok oluşa sürükleyenlere; Paranın ve mülkiyetin yarattığı adaletsizliğe isyan.
İtaatten başka bir şey öğretmeyen eğitim-öğretim kışlalarına isyan.
İkiyüzlü ahlaka dayalı aile kurumuna isyan.
Bizi kadın ve erkek olarak kodlayan, cinsel yönelimlerimizle bizi yargılayıp öldüren ataerkliye isyan.
Yaşamlarımızı zulüm, işkence ve infazlarıyla karartan militer-para militer güçlere isyan.
Efendiler Bilsinler Ki: Her göğse giren kurşun bizim de kalbimizi yaralamıştır.
Gözlerimize iyi bakın efendiler; o yaraların ateşi şimdi bu dilsiz haykıran gözlerimizde parlamaktadır.
Bu gözler Maraş'ı gördü, Sivas'ı ve Çorum'u gördü. Bu gözler Dersim'de yakılan ormanları, boşaltılan köyleri, Küçücük bedeni kurşunla doldurulan Uğur Kaymaz'ı gördü. Bu gözler idam sehpası için yaşları büyütülen gencecik fidanları gördü.
Bu gözler Eryaman'da öldürülen travestiyi, Sahtesi de gerçeği de tecavüzcü olan polisi gördü.
Bu gözler buzdolaplarına kapattığınız selpakçı veletleri, "Dur" ihtarına uymadığı için kafasından bir kurşunla yere serilen genci, Gözaltında döve düve öldürdüğünüz devrimciyi gördü.
Bu gözler 19 Aralık'ta paramparça edilen ve yakılan tutsak bedenleri gördü.
Tuzla tersanelerinde ölüme terk edilen işçileri Her gün açlıktan ölüme terk edilen işsizleri gördü. Bu gözler tüm katillerimizi, cellâtlarımızı, işkencecilerimizi gördü.
Bu gözler tüm faili meçhullerin faillerini, sizleri gördü efendiler.
Ve Gazze'yi de aynı farkındalıkla görmekteyiz. Soykırıma uğrayandan af dilemeyi öğretip affedilmenin huzuru içinde yaşamayı insanlığın olmazsa olmazı yapacağız.
Birbirine düşürülüp vuruşturularak mahvedilen halkların erkek kadın çocuk hepsinin de hesabını tutarak diyorum ki; evet bütün devletler katildir.
Hiç birinin yaptıklarını unutmayacağız, affetmeyeceğiz!
(Kaynakça: 20 Aralık Cumartesi günü Atina ile eş zamanlı İstanbul'da yapılan küresel direniş eylemi basın açıklaması