14 Mart 2009 Cumartesi

TÜBİTAK HIŞMI

tübitak hışmı: DARWİNİZM'le MADEN YASASI ilişkisi..

Maden Yasası ile ilgili TUBiTAK görüşünü hepimiz hatırlamalıyız.
Şimdi de DARWiN'e el atıldığını üzüntüyle takip ediyoruz.
/ Düşünce Kuramı: TÜBİTAK Darwin'e karşı TÜBİTAK'ın yaklaşık 42 yıllık dergisinde büyük bir skandal yaşandı.Bildiğiniz üzre bu yıl evrim teorisini ileri süren Darwin'in yılı . ...www.bilinmiyor.net/2009/03/tubitak-darwine-kars.html - /

Darwin'le Maden Kanunu arasindaki iliskiyi nasil tanimlayabiliriz? Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu bilimi kimin lehine yozlastırmakta.
Kah yeraltı zenginliklerimizden, kah semai duyarlılıklarımızdan doğru özel mülkiyetin heybesi doldurulmaya çalışılıyor. Bilim araçsallığını sürdürüyor.Birbirinden bağımsız gibi görünen bu iki olguyu bir bütün içinde düşününce, Madenlerin talanı ile Darwin'in reddi neyi ifade etmektedir. Darwin hurafeyi, kadının kuşatılmış emeğinin ve doğumun kontrolunu, pekçok hastalığın tedavisinin rehberliğini sürdürüyor.
Semai inançlara atfedilemeyecek kadar bilimsel ve ideolojik uzamlara sahip. Taze önümüze düşen bu iki müdahale üzerinden, önümüzdeki günlerin tahayyülüne dair düşünsel bir bütünlük sağlayabiliriz.
Darwin tıp biliminin her araştırmasında doğrulanıyor. Ama ezme ezilme ilişkisinin aleti olamayacak kadar kesinleşen Darwinizm geriye gidişin özensiz uygulamalarını galiba zora sokuyor. 12 Eylül'ün anlı şanlı kurumlarından olan TÜBİTAK bilimsel adını kötüye kullanarak Darwinizme sırtını dönüyor. Ayşen.Hadimioglu

Hiç yorum yok: