15 Mart 2009 Pazar

2003 ecevit+2004- 2008-2009 tayyip erdogan TUBiTAK hukumetleri:al birini vur öbürüne

http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=27755 tiklayin sarkiyi dinleyip okumayi surdurun lutfen.
2003 te Ecevit le baslayan ve erdogan hulkumetleri ile devam eden yagmacilik devam ediyor.
halkin dogal kaynaklarini har vurup harman savuran talan kah sair-karaoglanlarla , kah ortacisol ulusalcilarla, kah semavi paydaslarla surup gidiyor.
bilim yuvalari kadar kurumlari da el-pençe-dur-divan.

12 eylul ve kendini tekrarlayan muhalif dizilemi; kadrolastik kadrolasamadik- hep sana mi azcik ta bana mantigi ile elestire-dursun 2003 ten buyana olanlara bir bakalim.
2003 yasa teklifi Ecevite ait.
orman-kiyi-tarim alanlarindaki aramayi serbestlestiriyor. bergama-kaz daglari vs cevreyi hor goren - aramayi kolaylastiran - genisleten- izni sunduren imkanlar sunuyor. siyanure pudra bile suruluyor.
tepki uzerine yasa rafa kalkiyor - Tanridan yardim bekleniyor. ve 2004 de erdogan hukumeti tekrar gundeme suruyor.
jeolojinin 2003 te aramadan çıkartilmasi, oda nin saglam durusu ile ozdes. (2 önceki yaziya bak)

2004 te Maden yasasina av. ARiF ALi Cangı ve bir avukat arkadasi itiraz ediyor. 2008 de tubitak mutalaa veriyor. Dalya.(bir onceki yaziya bak.)
2008 başında anlı şanlı TÜBİTAK mutalaası ile maden yarama yasası çıkıyor.

Günümüzde DARWiN'in kapak olamayisi tepki aliyor almasina da: Darwin'in tıbben okadar yuksek bir onaylanmisligi var ki, kapaktaki inkarı politik bir amaca matuf numara bile olabilir. Yani Darwin in engellenmesi lafta kalir.Politik körleşmemizi sağlayıp yobazlar geliyor teranesi ile uyutulabiliriz.
Ama Madenler, ormanlar gitti gider.
Kurumus 60 yillik bir agac dusunun. Ve fellini filmlerindeki gibi onun yokolup gttigi bir yangin farzeyleyin.
Bu agacin buyumesi, yesermesi, tozlarini sevgililerine postalamasi ve goge dogru neselenmesinin her yil fotografini cekin, filme alin alin.
Sonra bir yanginda ya da testere ile kurumus uzuuun boyunun dibinden tirpanlandiginin, filmini cekin: yerde bir kütük.
Ormanin tazecikken yakilip kesilmesinin, maden arayacagiz diye bicilmiş cevre felaketinin vahsetinin az otesinde bu fellini de filmini hayal edin. bu uzuuun yillar yasayip kurumus-goge dogru seslenen sızıltılı agacin bile yerinin doldurulmasinin imkansizligini bir düşünün.
MADEN arama cevre imhasi her devrimci irade tarafindan engelleniyor. Ve hatta kendi yerelindeki halkin bilinciyle bile basedemez durumdadir.
Buradan bakinca fellininin kuru kavaklarinin bile deger bicilmez harikaligina bursa bld bsk adayi celik kanatli ikbal polat in , izmir bld bsk adayi hakbilimci arif in kurtariciligi okadar da çok gerekiyor ki. aysenhadimioglu.blogspot.com

Hiç yorum yok: